Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
S41NT

OpenGL opengl es and the texture matix stack. Problem?

This topic is 4317 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hi! I'm working with an LG VX9800 in a 3D game. I wanted to add a periodic translation to a texture, so i chose to use the texture matrix stack, but I'm facing some weird problems. Even though on the simulator everything works fine, when I run the app on the device, the texture is only translated when i get really close to it at a certain angle. If it didn't work at all, I would assume it was not implemented on the device. The fact that the texture is translated in some situations makes me think I might somehow fix the problem. I'm posting the code related to the problem below. This is the only place where I change the matrix mode to GL_TEXTURE in the project. GL_Bind is the function that binds the texture (duh) and DrawPolys makes the calls to glVertexPointer, glTexCoordPointer and glDrawElements.
glMatrixMode(GL_TEXTURE);
glTranslatex(transX, transY, 0);
glMatrixMode(GL_MODELVIEW);

GL_Bind (t->gl_texturenum);
DrawPolys(&(texture->polys));

glMatrixMode(GL_TEXTURE);
glLoadIdentity();
glMatrixMode(GL_MODELVIEW);
Any help would be greatly appreciated. Thanks Cesar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!