Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
hoolio1984

OpenAL: Problem using more than 2 buffers

This topic is 4093 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hi guys, I am new here and hopefully someone will be able to help me! I am working on a 2d side scrolling fighting game on my Fedora Core 6 linux distribution. I am using OpenGL for the graphics and OpenAL for the audio. Thanks to Jesse Maurais great OpenAL tutorial on this site![Edit: Oups, I made a mistake, his tutorial is on DevMaster.net, sorry about that] Unfortunately, I have a problem when I try using more then 2 buffers. I get this error message in the console: open /dev/[sound/]dsp: Device or resource busy Is it because I might only have 2 audio channel? When I load my game using artsdsp, all the sounds works great but they are really offset. What do you think I should do? Thanks for your help! [Edited by - hoolio1984 on April 5, 2007 11:30:12 AM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Damn! And now I can even get it to work with 2 or less buffer since I tried with arts...

The only way it works is with loading artsdsp ... :/

Anybody can figure out what is happening ?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

Participate in the game development conversation and more when you create an account on GameDev.net!

Sign me up!