Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
stenny

VST Instruments switching back to Start

This topic is 4146 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

G'day, I'm fumbling around a bit with Cubase and VST's (that's the way to learn, aye!). I have succesfully coupled a VSTinstrument to a MIDItrack and have it played, but now the problem starts. I have this with multiple VSTi's, not just one: Whenever I change the VSTi's settings, the sound changes. Alright, that's supposed to happen. But then whenever the piece starts over again (looping or just placing the cursor there), the setting change back to where they first were. What am I doing wrong, and more importantly, how do I solve it? -Stenny

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Check those [R] and [W] symbols.. Perhaps you have [R] enabled?

I'm not sure, but I believe R means read automation, that is settings.. W means write.. The plan is that you can push buttons and change settings during record/playback, and record the changes, so that they can automaticly change the same way next time.. For example you might turn some pitch-wheel or something.. Bah, can't explain it, but it should be in the built-in help..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!