Sign in to follow this  
horeaper

Rendering particle under fog

Recommended Posts

When I enabled fog, the particle become very strange. This is the normal particle: This is when I enabled the fixed function pipeline fog: What happened? I'm sure that my card has D3DPMISCCAPS_FOGANDSPECULARALPHA set...

Share this post


Link to post
Share on other sites
What rendermode are you using to render your particles (i.e. just alpha blended, additive, modulated, etc.)? Fog doesn't work very well with modulated effects because you're multiplying two independently fogged pixels. What you want to do is multiply first, and then apply fog to the result. Unfortunately this requires a separate post-process fog pass.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote:
Original post by Zipster
What rendermode are you using to render your particles (i.e. just alpha blended, additive, modulated, etc.)? Fog doesn't work very well with modulated effects because you're multiplying two independently fogged pixels. What you want to do is multiply first, and then apply fog to the result. Unfortunately this requires a separate post-process fog pass.


Thanks for the reply, but I didn't use modulate, this is just a alpha blend, so that's why I'm confused.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this