Sign in to follow this  

using uniform mat4 gl_ModelViewMatrixInverse

This topic is 3715 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

hi, I have a shader that uses the matrix gl_ModelViewMatrixInverse. On my home PC I have to include the line: uniform mat4 gl_ModelViewMatrixInverse; on top of the shader where I am using the above matrix. I have to delete or comment out the same line i.e: // uniform mat4 gl_ModelViewMatrixInverse; to make the same program work on my work PC. I am tired of commenting out and in. Whats the reason of two different things happening on the GPU's from the same company. at home: its nVedia geForce 7300 at work: its nVedia geForce 6800 thanks in advance for your help [Edited by - me_here_me on October 10, 2007 4:55:31 AM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
gl_ModelViewMatrixInverse is a glsl keyword (see the glsl spec from www.opengl.org) thus i assume u cant use it as a uniform

i think it became part of glsl 1.10.
the reason why it works on one + not the other is different drivers, perhaps one is 1.00 + the other 1.20

Share this post


Link to post
Share on other sites

This topic is 3715 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this