Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
Klesh

SDL CDRom playback not working

This topic is 3990 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hello, I was hoping someone here could assist me with a problem I've got with SDL's CD-Rom playback. The fact for me is that it's not working. I'm testing the code from the SDL documentation and it works properly.. On Windows that is, but on linux I'm unable to hear anything and SDL_PlayCDRomTracks happily returns 0. I'm running Gentoo Linux with the 2.6.22-gentoo-r9 kernel ALSA build in, SDL is able to play just normal sounds and I am able to play the cd-rom music using the media player audacious. I've tried numerous things, but it's still not working! Any ideas are welcome. Thank you very much in advance, Klesh

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
I'm experiencing this problem too, running on CentOS.

Using the media player I can play tracks fine, but using the SDL function mentioned above (SDL_PlayCDRomTracks) It just won't run.

I would be happy to hear from anyone that experienced this problem and found a fix for it.


Thank you in advance.
:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is the cd spinning but you hear nothing? If so, it could be that the analogue sound cable isn't connected up, but that's a long shot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!