Sign in to follow this  
myfeng

Text rendering problem with VBOs on

Recommended Posts

Hi, All my text rendering are lost if I use VBOs to render the 3D surface. Did any one has the same problem? Thanks, myfeng

Share this post


Link to post
Share on other sites
What do you use to render text?
If you use plain old vertex arrays, then turn off VBO with glBindBuffer(GL_ARRAY_BUFFER, 0);
glBindBuffer(GL_ELEMENT_ARRAY_BUFFER, 0);

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi V-man,

Thanks for your response. I actually QT QGLWdiget::renderText to render the text and my own OpenGL code to render the mesh. The entire scene rendering includes mesh and backgroud. The text rendering is the part of the backgound. so now the problem is that I don't see text rendering if render the mesh using VBOs. It's find when I turn VBO off for mesh rendering. Hope you understand my problem better. Thanks,

myfeng.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Your render function is probably changing some state that is interfering with the QT library. Maybe QT QGLWdiget::renderText also uses VBO and you mess up some state. Maybe someone who knows the QT code can better answer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this