Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
chessiv

Issues with sound playback ubuntu 8.1

This topic is 3651 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I'm using Mix_PlayChannel to play ogg files. The code worked perfectly in ubuntu 7.1. In 8.1 there is a short delay when issuing a Mix_PlayChannel command. It's about 4/10 of a second. Enough to be annoying. I've tried changing the buffer size but that didn't fix it. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Is this SDL? If so, it should be in the Alternative Game Libraries forum, or maybe in the Everything Unix forum if you're pretty sure this is specific to a certain distro.

Personally I often find that sound playback takes 4/10 of a second on Linux no matter what I do. It could be down to the audio engine in use.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Try changing the sound server under System->Preferences->Sound. You likely have a choice between ALSA, OSS and PulseAudio. Sometimes one will have trouble on certain hardware, so you may find that changing will eliminate your problem. I doubt the issue is related to your code.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!