Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
PeterV

Writing alpha values to backbuffer

This topic is 3625 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hi, I´ve rendered a few objects to the screen that had each their own alpha value output in the pixel shader. When I lock the back buffer and read the pixels I want to be able to identify the objects by reading the alpha value. (This in done in the tools, not in the game, slow speed is not an issue) What I don´t understand is that all alpha values in the back buffer are 0. I can read the all colors, those are exactly what I put out in the pixel shader, but the alpha values are not affected. Is that normal behavior? How do I make the alpha channel behave the same as the three color channels? Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
What is the pixel format of your backbuffer? Are you using something that contains an alpha channel (such as D3DFMT_A8R8G8B8)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!