Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
JohnnyCode

glGetUniformLocation trouble

This topic is 3553 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

hello, I have a shader that is successfully compiled and linked but since one moment, ALL of my glGetUniformLocation() calls return -1. How could possibly all glGetUniformLocation() calls return -1?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Did you check for GL errores? Are you really using the uniforms? If not, uniforms can and will be optimized away by the compiler.

Showing some shader and host API source could shed some light.

Share this post


Link to post
Share on other sites
THe best way to code shaders is to download Rendermonkey dump your code into it and see if the shader works fine there first. For all I know you have a some extra chars at the end of your .txt file that are causing issues...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!