Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
ClDumbass

OpenAL + CodeBlocks linking trouble

This topic is 3189 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

So I'm trying to integrate OpenAL with my project, but I can't seem to get OpenAL to link properly. Is there something special I should be doing with this library as opposed to others? I noticed it isn't a .a file (.lib) is this a problem? Extra credit: How do I load audio files to BE played?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
If there isnt a .lib file, probably you got a source package, try compiling it or downloading http://connect.creativelabs.com/openal/Downloads/OpenAL11CoreSDK.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
There is a .lib file, and I include it in the linker, but it still gives me the classic errors that indicate a library file not being linked properly. I tried linking all of the .lib files that are included in the SDK in various combinations (trying both the 32 bit and 64 bit version)
The 32 bit version gave me an error saying it couldn't read the file, the 64 bit version linked fine, but didn't get rid of the such-and-such function not defined errors.

obj\Release\Code\Audio.o:Audio.cpp:(.text+0x10)||undefined reference to `__imp__alcOpenDevice'|

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!