Sign in to follow this  

UpdateSkinnedMesh messes up my normals?

This topic is 2813 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hey Guys, I am trying to do some software based skinning. Everything is working except for the fact that when I call UpdateSkinnedMesh my normals seem to get screwed up. This seems to happen when the matrices that I pass to UpdateSkinnedMesh have values in the diagonal (scaling?) which my model for some reason apparently has. Do you have any idea why this might happen?. Just in case here is a copy of the model I'm using (.X format): Model Cheers, G

Share this post


Link to post
Share on other sites
I found out what the problem was. It was a problem with my shaders, I was using a float4 for my normal instead of a float3. When I normalized the vector obviously the values were all wrong since they took what ever number was on the last position of the vector as part of it.

Thanks for the help nonetheless Gage64.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This topic is 2813 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this