Sign in to follow this  
B_old

DX11 [SlimDX] with VS2010 .net 4

Recommended Posts

B_old    689
Hi,

I try to initialize Dx11 via SlimDX in a C# VS2010 application. I get an error message that the mixed mode assembly is not compatible. When I looked it up on the web, I found hints that it should be supported by now.
Any idea what could be wrong in my case?

[Edited by - B_old on November 11, 2010 1:18:18 AM]

Share this post


Link to post
Share on other sites
B_old    689
Ok, I found the problem.
I was referencing the .net 2 version of the dll. Scrolling further down in the selection dialog revealed the correct dlls.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By lonewolff
      Hi Guys,
      I am presently trying to render a video frame to a quad in DirectX 11 using Microsoft Media Foundations. But I am having a problem with 'TransferVideoFrame'.
      m_spMediaEngine->TransferVideoFrame(texture, rect, rcTarget, &m_bkgColor); The call keeps returning 'invalid parameter'.
      Some googling revealed this - https://stackoverflow.com/questions/15711054/how-do-i-grab-frames-from-a-video-stream-on-windows-8-modern-apps
      Which explains that there is (was??) a bug with the NVidia drivers back in 2013. Other searches say this bug was fixed.
      The very odd thing is, if I run the application through Visual Studio Graphical debugger the video renders perfectly to the quad with no errors, so this would suggest that my code is sound.
      I can't do as the link suggests above and try to create the device as 9_x, as this is an extension that I am creating for GameMaker 2 and I don't have access to renderer creation (only the device handle - which is fine most of the time).
      I am presently downloading VS 2017 to see if it behaves better with more recent SDK's (as I am currently using VS 2015).
      Thanks in advance
       
       
    • By AlexWIN32
      Hello!
       
      A have an issue with my point light shadows realisation.

       
      First of all, the pixel shader path:
      //.... float3 toLight = plPosW.xyz - input.posW; float3 fromLight = -toLight; //... float depthL = abs(fromLight.x); if(depthL < abs(fromLight.y)) depthL = abs(fromLight.y); if(depthL < abs(fromLight.z)) depthL = abs(fromLight.z); float4 pH = mul(float4(0.0f, 0.0f, depthL, 1.0f), lightProj); pH /= pH.w; isVisible = lightDepthTex.SampleCmpLevelZero(lightDepthSampler, normalize(fromLight), pH.z).x;

      lightProj matrix creation
      Matrix4x4 projMat = Matrix4x4::PerspectiveFovLH(0.5f * Pi, 0.01f, 1000.0f, 1.0f);  
      thats how i create Depth cube texture
       
      viewport->TopLeftX = 0.0f; viewport->TopLeftY = 0.0f; viewport->Width = static_cast<float>(1024); viewport->Height = static_cast<float>(1024); viewport->MinDepth = 0.0f; viewport->MaxDepth = 1.0f; D3D11_TEXTURE2D_DESC textureDesc; textureDesc.Width = 1024; textureDesc.Height = 1024; textureDesc.MipLevels = 1; textureDesc.ArraySize = 6; textureDesc.Format = DXGI_FORMAT_R24G8_TYPELESS; textureDesc.SampleDesc.Count = 1; textureDesc.SampleDesc.Quality = 0; textureDesc.Usage = D3D11_USAGE_DEFAULT; textureDesc.BindFlags = D3D11_BIND_DEPTH_STENCIL | D3D11_BIND_SHADER_RESOURCE; textureDesc.CPUAccessFlags = 0; textureDesc.MiscFlags = D3D11_RESOURCE_MISC_TEXTURECUBE; ID3D11Texture2D* texturePtr; HR(DeviceKeeper::GetDevice()->CreateTexture2D(&textureDesc, NULL, &texturePtr)); for(int i = 0; i < 6; ++i){ D3D11_DEPTH_STENCIL_VIEW_DESC dsvDesc; dsvDesc.Flags = 0; dsvDesc.Format = DXGI_FORMAT_D24_UNORM_S8_UINT; dsvDesc.ViewDimension = D3D11_DSV_DIMENSION_TEXTURE2DARRAY; dsvDesc.Texture2DArray = D3D11_TEX2D_ARRAY_DSV{0, i, 1}; ID3D11DepthStencilView *outDsv; HR(DeviceKeeper::GetDevice()->CreateDepthStencilView(texturePtr, &dsvDesc, &outDsv)); edgeDsv = outDsv; } D3D11_SHADER_RESOURCE_VIEW_DESC srvDesc; srvDesc.Format = DXGI_FORMAT_R24_UNORM_X8_TYPELESS; srvDesc.ViewDimension = D3D11_SRV_DIMENSION_TEXTURECUBE; srvDesc.TextureCube = D3D11_TEXCUBE_SRV{0, 1}; ID3D11ShaderResourceView *outSRV; HR(DeviceKeeper::GetDevice()->CreateShaderResourceView(texturePtr, &srvDesc, &outSRV));  
      then i create six target oriented cameras and finally draw scene to cube depth according to each camera
      Cameras creation code:  
      std::vector<Vector3> camDirs = { { 1.0f, 0.0f, 0.0f}, {-1.0f, 0.0f, 0.0f}, { 0.0f, 1.0f, 0.0f}, { 0.0f, -1.0f, 0.0f}, { 0.0f, 0.0f, 1.0f}, { 0.0f, 0.0f, -1.0f}, }; std::vector<Vector3> camUps = { {0.0f, 1.0f, 0.0f}, // +X {0.0f, 1.0f, 0.0f}, // -X {0.0f, 0.0f, -1.0f}, // +Y {0.0f, 0.0f, 1.0f}, // -Y {0.0f, 1.0f, 0.0f}, // +Z {0.0f, 1.0f, 0.0f} // -Z }; for(size_t b = 0; b < camDirs.size(); b++){ edgesCameras.SetPos(pl.GetPos()); edgesCameras.SetTarget(pl.GetPos() + camDirs); edgesCameras.SetUp(camUps); edgesCameras.SetProjMatrix(projMat); }  
      I will be very gratefull for any help!
      P.s sorry for my poor English)
       
    • By isu diss
      HRESULT FBXLoader::Open(HWND hWnd, char* Filename) { HRESULT hr = S_OK; if (FBXM) { FBXIOS = FbxIOSettings::Create(FBXM, IOSROOT); FBXM->SetIOSettings(FBXIOS); FBXI = FbxImporter::Create(FBXM, ""); if (!(FBXI->Initialize(Filename, -1, FBXIOS))) MessageBox(hWnd, (wchar_t*)FBXI->GetStatus().GetErrorString(), TEXT("ALM"), MB_OK); FBXS = FbxScene::Create(FBXM, "MCS"); if (!FBXS) MessageBox(hWnd, TEXT("Failed to create the scene"), TEXT("ALM"), MB_OK); if (!(FBXI->Import(FBXS))) MessageBox(hWnd, TEXT("Failed to import fbx file content into the scene"), TEXT("ALM"), MB_OK); if (FBXI) FBXI->Destroy(); FbxNode* MainNode = FBXS->GetRootNode(); int NumKids = MainNode->GetChildCount(); FbxNode* ChildNode = NULL; for (int i=0; i<NumKids; i++) { ChildNode = MainNode->GetChild(i); FbxNodeAttribute* NodeAttribute = ChildNode->GetNodeAttribute(); if (NodeAttribute->GetAttributeType() == FbxNodeAttribute::eMesh) { FbxMesh* Mesh = ChildNode->GetMesh(); NumVertices = Mesh->GetControlPointsCount();//number of vertices MyV = new FBXVTX[NumVertices]; for (DWORD j = 0; j < NumVertices; j++) { FbxVector4 Vertex = Mesh->GetControlPointAt(j);//Gets the control point at the specified index. MyV[j].Position = XMFLOAT3((float)Vertex.mData[0], (float)Vertex.mData[1], (float)Vertex.mData[2]); } NumIndices = Mesh->GetPolygonVertexCount();//number of indices; for cube 20 MyI = new DWORD[NumIndices]; MyI = (DWORD*)Mesh->GetPolygonVertices();//index array NumFaces = Mesh->GetPolygonCount(); MyF = new FBXFACEX[NumFaces]; for (int l=0;l<NumFaces;l++) { MyF[l].Vertices[0] = MyI[4*l]; MyF[l].Vertices[1] = MyI[4*l+1]; MyF[l].Vertices[2] = MyI[4*l+2]; MyF[l].Vertices[3] = MyI[4*l+3]; } UV = new XMFLOAT2[NumIndices]; for (int i = 0; i < Mesh->GetPolygonCount(); i++)//polygon(=mostly rectangle) count { FbxLayerElementArrayTemplate<FbxVector2>* uvVertices = NULL; Mesh->GetTextureUV(&uvVertices); for (int j = 0; j < Mesh->GetPolygonSize(i); j++)//retrieves number of vertices in a polygon { FbxVector2 uv = uvVertices->GetAt(Mesh->GetTextureUVIndex(i, j)); UV[4*i+j] = XMFLOAT2((float)uv.mData[0], (float)uv.mData[1]); } } } } } else MessageBox(hWnd, TEXT("Failed to create the FBX Manager"), TEXT("ALM"), MB_OK); return hr; } I've been trying to load fbx files(cube.fbx) into my programme. but I get this. Can someone pls help me?
       

    • By lonewolff
      Hi Guys,
      I am having a bit of a problem with a dynamic texture.
      It is creating without error and I am attempting to initialize the first pixel to white to make sure I am mapping correctly. But when I draw the texture to the quad it displays the whole quad white (instead of just one pixel).
      This is how I am creating, mapping, and setting the first pixel to white. But as mentioned, when I draw the quad, the entire quad is white.
       
      // Create dynamic texture D3D11_TEXTURE2D_DESC textureDesc = { 0 }; textureDesc.Width = 2048; textureDesc.Height = 2048; textureDesc.MipLevels = 1; textureDesc.ArraySize = 1; textureDesc.Format = DXGI_FORMAT_B8G8R8A8_UNORM; textureDesc.SampleDesc.Count = 1; textureDesc.Usage = D3D11_USAGE_DYNAMIC; textureDesc.BindFlags = D3D11_BIND_SHADER_RESOURCE; textureDesc.CPUAccessFlags = D3D11_CPU_ACCESS_WRITE; textureDesc.MiscFlags = 0; HRESULT result = d3dDevice->CreateTexture2D(&textureDesc, NULL, &textureDynamic); if (FAILED(result)) return -1; result = d3dDevice->CreateShaderResourceView(textureDynamic, 0, &textureRV); if (FAILED(result)) return -2; D3D11_MAPPED_SUBRESOURCE resource; if (FAILED(d3dContext->Map(textureDynamic, 0, D3D11_MAP_WRITE_DISCARD, 0, &resource))) return -1; memset(resource.pData, 255, 4); d3dContext->Unmap(textureDynamic, 0);  
      Hopefully I have just made an oversight somewhere.
      Any assistance would be greatly appreciated
      (If I change the 255 value to 128 the quad then turns grey, so the mapping is definitely doing something. Just can't work out why it is colouring the whole quad and not the first pixel)
    • By KaiserJohan
      Just a really quick question - is there any overhead to using DrawIndexedInstanced even for geometry you just render once vs using DrawIndexed? Or is the details obfuscated by the graphics driver?
      I would assume no but you never know  
  • Popular Now