• Advertisement
Sign in to follow this  

NeHe Prod Lesson6

This topic is 2499 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Dear Sir,

I am a beginner in the openGL. I am learning through NeHe openGL productions. I have copied the code of lesson 6
to the Microsoft Visual Studio. After Building the program i am getting the following error:

1>------ Build started: Project: myprj6, Configuration: Debug Win32 ------
1>Compiling...
1>lesson6.cpp
1>c:\documents and settings\student\my documents\visual studio 2008\projects\myprj6\myprj6\lesson6.cpp(41) : warning C4996: 'fopen': This function or variable may be unsafe. Consider using fopen_s instead. To disable deprecation, use _CRT_SECURE_NO_WARNINGS. See online help for details.
1> c:\program files\microsoft visual studio 9.0\vc\include\stdio.h(237) : see declaration of 'fopen'
1>Linking...
1>lesson6.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _auxDIBImageLoadA@4 referenced in function "struct _AUX_RGBImageRec * __cdecl LoadBMP(char *)" (?LoadBMP@@YAPAU_AUX_RGBImageRec@@PAD@Z)
1>C:\Documents and Settings\student\My Documents\Visual Studio 2008\Projects\myprj6\Debug\myprj6.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
1>Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\student\My Documents\Visual Studio 2008\Projects\myprj6\myprj6\Debug\BuildLog.htm"
1>myprj6 - 2 error(s), 1 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

I also would like to know where i should copy the Data (Which contains the BMP image) folder given in the lesson6. I tried by copying the folder in C:\Documents and Settings\student\My Documents\Visual Studio 2008\Projects\myprj6. But could not succeed. Could you please clarify my doubt.

Thanking you
Sudhir

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
For your first question you can check out the link in my signature below.

Regarding the data folder, if you run it from visual studio then i think the folder location is correct, otherwise it should be in whatever folder the .exe ends up in, well at least that's the default behaviour, your setup could be different so check around a little.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement