• Advertisement
Sign in to follow this  

blender render makes textures vanish

This topic is 2259 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hi All,
I've downloaded a sketch up model outputted to .obj, then loaded into blender. All is great, I can see the model and all the textures. However, when I try to render most of the textures are missing. I can't understand how the 3d view shows all textures but render only shows about 25% of them. Can anyone advise how I can get the textures to appear? They must be linked / mapped as the 3d view shows them so I'm a puzzeled how render doesn't work.

Thanks in advance :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi All,
I've downloaded a sketch up model outputted to .obj, then loaded into blender. All is great, I can see the model and all the textures. However, when I try to render most of the textures are missing. I can't understand how the 3d view shows all textures but render only shows about 25% of them. Can anyone advise how I can get the textures to appear? They must be linked / mapped as the 3d view shows them so I'm a puzzeled how render doesn't work.

Thanks in advance :)

When you edit a model, the texture you choose are only visible in edit/3d view. You need to apply it to the material too, when you want to render it. Go to the material panel and check, if all textures has been assigned to the according material.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement