Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
mdx

DX11 TransparencyAA10.1 BackFace Problem

This topic is 2492 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I've added the MS based TransparencyAA10.1 Shader to my Slimdx11 projekt.
TransparencyAA and AlphaToCoverage ist working fine but only drawing the FrontFace. The BackFace is not drawing, only if i use simple AlphaTest.

I figured out that "MultisampleEnable=True" will draw allways and only the FrontFace. AlphaTest is using "MultisampleEnable=False" and draw's Front and BackFace.

The RasterizerState "Culling" is allways set to "None" ... so i don't no what's wrong

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
So i have found the problem...
in the SDK Shader the RasterizerState is set twice... That's not working right... and Culling is using the default Value

technique10 RenderAlphaToCoverage
{
pass P0
{
SetDepthStencilState( EnableDepthTestWrite, 0 );
SetRasterizerState( DisableCulling );
SetRasterizerState( EnableMultisampling );
SetBlendState( AlphaToCoverage, float4( 0.0f, 0.0f, 0.0f, 0.0f ), 0xFFFFFFFF );

SetVertexShader( CompileShader( vs_4_0, VsRenderScene() ) );
SetGeometryShader( NULL );
SetPixelShader( CompileShader( ps_4_0, PsAlphaToCoverage() ) );
}
}

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

GameDev.net is your game development community. Create an account for your GameDev Portfolio and participate in the largest developer community in the games industry.

Sign me up!