Sign in to follow this  

AVIStreamGetFrameOpen Problem

This topic is 2038 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

First of all I learnt how to do this from [url="http://nehe.gamedev.net/tutorial/playing_avi_files_in_opengl/23001/"]http://nehe.gamedev....n_opengl/23001/[/url]
AVIStreamGetFrameOpen is always returning NULL. I checked to see if I could open the AVI file in windows media player and that worked, so that means it can't be a codec problem, right? I'm not too sure. All the variables have valid values before the call to AVIStreamGetFrameOpen
Here's my code:

[CODE]
if (AVIStreamOpenFromFile(&avi, file, streamtypeVIDEO, 0, OF_READ, NULL) != 0)
return;
AVIStreamInfo (avi, &info, sizeof(info));
w = info.rcFrame.right - info.rcFrame.left;
h = info.rcFrame.bottom - info.rcFrame.top;
lastframe = AVIStreamLength (avi);
mpf = AVIStreamSampleToTime (avi, lastframe) / lastframe;
header.biSize = sizeof (BITMAPINFOHEADER);
header.biPlanes = 1;
header.biBitCount = 24;
header.biWidth = BITMAP_WIDTH;
header.biHeight = BITMAP_HEIGHT;
header.biCompression = BI_RGB;
bitmap = CreateDIBSection (hdc, (BITMAPINFO*)(&header), DIB_RGB_COLORS, (void**)(&data), NULL, NULL);
SelectObject (hdc, bitmap);
pgf = AVIStreamGetFrameOpen (avi, NULL);
if (!pgf)
return;
[/CODE] Edited by Lyev

Share this post


Link to post
Share on other sites

This topic is 2038 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this