Sign in to follow this  
riuthamus

Water shader issue

Recommended Posts

Hm... rendering order doesnt seem to be the issue. Reflection/Refraction maps might be the possible cause. Not sure how to figure out what is the cause... to say the least very frustrating. The sad part is, even some high end games like Dead Island have this issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TiagoCosta' timestamp='1341047220' post='4954255']
Have you tried to debug those pixels in PIX or Nsight?

Could it be caused by the aliasing? Try to implement FXAA or turn on MSAA...
[/quote]

That could work.... but we are having issues adding in FXAA... so many variables. We will try out some AA next and see what happens. Again, thank you for the ideas... any leads are good leads at this point.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The reason for it is because the water shader is sampling a part of the reflection map that contains the sky as a result of the perterbation being applied. The pixel would have sampled a part of the terrain before the perterbation. I don't know how to fix this though.

Water:
[attachment=9726:water.png]

Reflection Map:
[attachment=9727:reflection.png]

Share this post


Link to post
Share on other sites
So, i modified our normal map to use the Y axis and it resolved the issue to some degree. Instead of having the atmosphere bleed we are getting block bleed now!

Fixed the atmosphere bleed:
[img]http://www.bhslaughter.com/forum/uploads/gallery/album_371/gallery_1_371_15204.jpg[/img]

New bleed tile issue:
[img]http://www.bhslaughter.com/forum/uploads/gallery/album_371/gallery_1_371_387767.png[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
So we ironed out most of the issues, but we are getting this odd issue where the sky is being reflected. Any idea on how we can fix these blue spots?

[img]http://www.bhslaughter.com/forum/uploads/gallery/album_371/gallery_1_371_522787.png[/img]
[img]http://www.bhslaughter.com/forum/uploads/gallery/album_371/gallery_1_371_864660.png[/img]
[img]http://www.bhslaughter.com/forum/uploads/gallery/album_371/gallery_1_371_223581.png[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
We played with the normal images today and still are having the same issue. I am curious if this is related to how we are creating the shader or if this is a texture based issue. Any advice or idea would be greatly appreciated since we are at a loss. Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this