Sign in to follow this  
ysmtek

SDL_gfx and undefined references, undefined references everywhere

Recommended Posts

ysmtek    107
Hi there, I'm trying to draw a circle to a surface using sdl_gfx. I've compiled a .dll, an .a and a .lib of sdl_gfx myself succesfully (I thought). When I link my project to the libraries, i get errors at compile time as such:

e:/development/mingw/bin/../lib/gcc/mingw32/4.7.0/../../../SDL_gfx.lib(SDL_gfxPrimitives.o): In function `fastPixelColor':
E:\DEVELOPMENT\workspace\sdl_gfx\Debug/../SDL_gfxPrimitives.c:198: undefined reference to `_SDL_LockSurface'

and literally hundreds of them. I must have made an oopsie when compiling sdl_gfx or linking my own project to it.

Can anybody explain what I'm doing wrong here? I'm pretty sure this is caused by myself here.

Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ysmtek    107
Okay, after a little reading into what a .dll, an .a and a .lib actually are I concluded the following: I never actually compiled a .lib file, just renamed the artifact to such. For some reason Eclipse really wants a .lib, though. Anyone can help me on how to make such a thing? thank you...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this