• Advertisement
Sign in to follow this  

Texture not showed when render on memory bitmap

This topic is 1885 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

In Windows system, Texture show ok when render on window dc, but Texture not showed when render on memory bitmap?

I need generate a memory bitmap for ::UpdateLayerWindow, with WS_EX_LAYERED syte window.

Thank you!

 

	HDC hDC = ::GetDC(m_hWnd);
#if 0 // Texture show ok.
	if(SetWindowPixelFormat(hDC)==FALSE)
	{
		return 0;
	}
	if(CreateViewGLContext(hDC)==FALSE)
	{
		return 0;
	}

	//::ReleaseDC(m_hWnd, hDC);
#else // Texture not showed.
	m_hDCMem = ::CreateCompatibleDC(hDC);

	CRect rcWnd;
	GetWindowRect(&rcWnd);
	LPBYTE pbits = NULL;
	m_hbmpMem = CreateDIBSection(rcWnd.Width(), rcWnd.Height(), 32, (LPVOID *)&pbits);
	HGDIOBJ hbmpOld = ::SelectObject(m_hDCMem, m_hbmpMem);

	if(SetWindowPixelFormat(m_hDCMem)==FALSE)
	{
		return 0;
	}

	if(CreateViewGLContext(m_hDCMem)==FALSE)
	{
		return 0;
	}

	::ReleaseDC(m_hWnd, hDC);
#endif

...

// some paint code
glBindTexture(GL_TEXTURE_2D, texName);

		glBegin(GL_POLYGON);
			//glColor4f(1.0f,0.0f,0.0f,1.0f);
			glTexCoord2f(0.0, 0.0);
			glVertex3f(-8.0f,-8.0f, 0.0);
			//glColor4f(0.0f,0.0f,1.0f,1.0f);
			glTexCoord2f(1.0, 0.0);
			glVertex3f(8.0f,-8.0f,0.0);
			//glColor4f(0.0f,1.0f,0.0f,1.0f);
			glTexCoord2f(1.0, 1.0);
			glVertex3f(8.0f,8.0f, 0.0);
			//glColor4f(0.0f,0.0f,1.0f,1.0f);
			glTexCoord2f(0.0, 1.0);
			glVertex3f(-8.0f,8.0f,0.0);
		glEnd();

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Sign in to follow this  

  • Advertisement