Sign in to follow this  
gchewood

No normals generated with fbx file?

Recommended Posts

(I hope this is in the right section)
 

Ok so I'm using 3ds max. Up until now I've been using the Panda exporter for .X files. I've just switched to the built in fbx exporter as it allows for 2 sets of uv coords. However, when I use the same shader code for the same models that have been exported as fbx, anything using normals fails to work. There are no errors or anything, they just don't seem to have been generated.

 

So if for example in the pixel shader I end with:      return float4(input.Normal.xyz,1);
The entire model is black. Thoughts? Ideas?

 

Thanks

Edited by gchewood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just my luck. Trying to solve it for hours and then figured it out about 10 mins after posting.

 

Turns out it was because of the order I used with the vertex declaration in the shader. I don't know if someone wants to delete this thread or just leave in case someone else has the same issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The order of entries in the vertex declaration in the shader shouldn't matter - the mapping is determined by the semantics (POSITION, NORMAL0, etc...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this