• Advertisement

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

edges not smooth

This topic is 5950 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hi! I would like to know why my objects (Quads and POLYGONS) EDGES are not smooth (at all) when my pointview is far from them. When I am close to them they are perfect. I do not know very well how does it work with the depth buffer, but I think that the problem is there. I am using it for hidden-surface removal. Thanks for any suggestion. Cheers, g

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
If you are talking about what I think you are talking about, then this happens when you set you ''near plane'' too close. Your near plane value should typically be larger then 1. The closer you get to 0, the crappier the far polygons look. They get jagged edges especially when two polys are close and in front of each other.

I think this happens because Z-Buffer is usually 16-bit, and this is not enough precision if your near/far range is too large.But the interesting thing is, changing your far-plane value does not effect the appearance. It''s just the near plane. So try to set it to the largest value possible.

Of course, I maybe completely wrong

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are completely right!

I''ve moved the near plane further and it works better.

Thanks! =]

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Advertisement