Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
MatejaS

OpenGL Android GLES 1.0 crashes emulator

This topic is 1473 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

I want to make a simple Android app,that uses GLES 1.0,but my emulator always crashes when I add GLES elements...

I have followed a tutorial and Javadocs,but it always says "Unfortunately,MyApp has stopped"...

I added an "uses-feature" for GLES 1.0,tried both e2xtending the GLSurfaceView and only creating an instance...

I called setEGLContextClientVersion(1) then commented it out,but it still crashes..

I don't have an Android device right now,but I will definitely need multiple emulators to check my app on in the future...

By the way,LogCat says:

09-06 09:07:48.526: D/(1167): HostConnection::get() New Host Connection established 0xb8844100, tid 1167
09-06 09:07:48.796: W/EGL_emulation(1167): eglSurfaceAttrib not implemented
09-06 09:07:48.846: D/OpenGLRenderer(1167): Enabling debug mode 0
09-06 09:07:49.056: D/(1167): HostConnection::get() New Host Connection established 0xb8848918, tid 1180
09-06 09:07:49.116: W/dalvikvm(1167): threadid=11: thread exiting with uncaught exception (group=0xb4a26ba8)
09-06 09:07:49.186: I/Choreographer(1167): Skipped 46 frames!  The application may be doing too much work on its main thread.
09-06 09:07:49.186: E/AndroidRuntime(1167): FATAL EXCEPTION: GLThread 87
09-06 09:07:49.186: E/AndroidRuntime(1167): Process: com.deltagames.android, PID: 1167
09-06 09:07:49.186: E/AndroidRuntime(1167): java.lang.IllegalArgumentException: No config chosen
09-06 09:07:49.186: E/AndroidRuntime(1167): 	at android.opengl.GLSurfaceView$BaseConfigChooser.chooseConfig(GLSurfaceView.java:874)
09-06 09:07:49.186: E/AndroidRuntime(1167): 	at android.opengl.GLSurfaceView$EglHelper.start(GLSurfaceView.java:1024)
09-06 09:07:49.186: E/AndroidRuntime(1167): 	at android.opengl.GLSurfaceView$GLThread.guardedRun(GLSurfaceView.java:1401)
09-06 09:07:49.186: E/AndroidRuntime(1167): 	at android.opengl.GLSurfaceView$GLThread.run(GLSurfaceView.java:1240)
09-06 09:08:02.576: I/Process(1167): Sending signal. PID: 1167 SIG: 9

I have already posted this same question here,but didn't get an answer. http://www.gamedev.net/topic/659547-android-opengl-not-working-in-emulator/

Please help...

Thanks,

MatejaS

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

 It's possible you aren't flipping front/back on double-buffered context

(Note: I don't know anything about Android OpenGL rendering)

 

But, looking at the actual error:

java.lang.IllegalArgumentException: No config chosen

 

So, the first thing I did was google the error:

http://stackoverflow.com/questions/14167319/android-opengl-demo-no-config-chosen

Edited by Kaptein

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you so much @Kaptein! You are my hero!

I never saw setEGLConfigChooser in a tutorial,but it works!

 

Thanks again! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

We are the game development community.

Whether you are an indie, hobbyist, AAA developer, or just trying to learn, GameDev.net is the place for you to learn, share, and connect with the games industry. Learn more About Us or sign up!

Sign me up!