Jump to content
  • Advertisement
Sign in to follow this  
establishspace

OpenGL OpenGL 4.1 OSX drawing issue

This topic is 1385 days old which is more than the 365 day threshold we allow for new replies. Please post a new topic.

If you intended to correct an error in the post then please contact us.

Recommended Posts

Hello GameDev,
 
Having a issue with OpenGL drawing on OSX (10.9 xcode 5) Core 4.1 profile. Calls to glDrawElements are returning gl_invalid_operation, I believe I have everything configured in the OpenGL state correctly.
 
This is the first frame of my OpenGL callback up to the place where glDrawElements is called and corruptes the state (glError returns gl_invalid_operation).
 
My VAOs:
 
My VBO:
 
Both shaders (Vertex/Fragment) compile and attach to the program (Program has validated status of GL_FALSE however).
 
The glDrawElements call looks like:
      glDrawElements(mesh->getPrimitiveType(), nbIndexes, GL_UNSIGNED_INT, 0);
    Resolved it looks like
       glDrawElements(GL_TRIANGLES, 36, GL_UNSIGNED_INT, 0);
 
Any input is appreciated.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement


(Program has validated status of GL_FALSE however)

Print out the shader and program info logs, and see if they offer any clues. If your program didn't validate, you probably have a linker issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Advertisement
×

Important Information

By using GameDev.net, you agree to our community Guidelines, Terms of Use, and Privacy Policy.

Participate in the game development conversation and more when you create an account on GameDev.net!

Sign me up!