• Advertisement

DrDoktor

Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

100 Neutral

About DrDoktor

  • Rank
    Newbie
  1. Hi All, I have a strange problem. Im mixing Direct3d 10 and Direct2d using SlimDX. When I try to draw to the Direct3d backbuffer using Direct2d, I get artifacts when using the FillEllipse() and DrawEllipse() methods. It looks like the triangulation of the primitives is messed up or something like that. Other methods like FillRectangle() is fine. Ive attached a screenshot showing the result. When drawing Direct2d to a texture and then draw that texture to the backbuffer using regular Direct3d stuff works fine. The Direct3d10 device is created with Bgra support Direct2d part of the renderloop looks like this; (snippet) ... using (var backBuffer = SlimDX.Direct3D10.Resource.FromSwapChain<SlimDX.Direct3D10.Texture2D>(swapChain, 0)) { SlimDX.DXGI.Surface d2dSurf = backBuffer.AsSurface(); System.Drawing.SizeF dpi = dx10c.D2DFactory.DesktopDpi; SlimDX.Direct2D.RenderTarget d2dRt = SlimDX.Direct2D.RenderTarget.FromDXGI(dx10c.D2DFactory, d2dSurf, new SlimDX.Direct2D.RenderTargetProperties() { Usage = SlimDX.Direct2D.RenderTargetUsage.None, Type = SlimDX.Direct2D.RenderTargetType.Default, PixelFormat = new SlimDX.Direct2D.PixelFormat(SlimDX.DXGI.Format.Unknown, SlimDX.Direct2D.AlphaMode.Premultiplied), //HorizontalDpi = dpi.Width, //VerticalDpi = dpi.Height, }); d2dRt.BeginDraw(); SlimDX.Color4 color = new SlimDX.Color4(System.Drawing.Color.Black); SlimDX.Direct2D.SolidColorBrush brush = new SlimDX.Direct2D.SolidColorBrush(d2dRt, color); d2dRt.FillRectangle(brush, new Rectangle() { Height = 100, Width = 100, Location = new Point(200, 100), }); d2dRt.FillEllipse(brush, new SlimDX.Direct2D.Ellipse() { Center = new Point(400, 100), RadiusX = 100, RadiusY = 100, }); brush.Dispose(); d2dRt.EndDraw(); d2dRt.Dispose(); d2dSurf.Dispose(); .... } Anyone else experienced the same problem or know what I do wrong? Many thanks
  • Advertisement