Jump to content

View more

Image of the Day

Boxes as reward for our ranking mode. ヾ(☆▽☆)
#indiedev #gamedev #gameart #screenshotsaturday https://t.co/ALF1InmM7K
IOTD | Top Screenshots

The latest, straight to your Inbox.

Subscribe to GameDev.net Direct to receive the latest updates and exclusive content.


Sign up now

[SDL] SDL_TTF, font won't load, OSX 10.4 [SOLVED]

4: Adsense

Old topic!

Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.


  • You cannot reply to this topic
No replies to this topic

#1 Mordrian   Members   

122
Like
0Likes
Like

Posted 15 January 2010 - 11:40 PM

Hi all! I have tried to include SDL_TTF in my project, linking seems to work fine and so does initializing TTF, TTF_Init() != -1. But no matter what kind of search path I use in TTF_OpenFont(<path>, <size>); it returns NULL. It fails to open my font. I have put my font in the debug directory of my project and tried font path "arial","arial.ttf",".\\arial.ttf",".\\arial","/arial.ttf" and so on. What could be the problem, if it is not the path? Could I have failed installing freetype? I just don't receive any other errors from TTF other than the failed to load font. Thanks in advance! Solved it, was supposed to but it in the src folder, not debug. Will this be different depending on if I compile it as a debug version or release version? Anyway, finally rid of this problem! :) [Edited by - Mordrian on January 16, 2010 6:30:26 AM]




Old topic!

Guest, the last post of this topic is over 60 days old and at this point you may not reply in this topic. If you wish to continue this conversation start a new topic.